Tijd voor een pitstop!

26-05-2016

In april is op de A58 de supersnelle data-infrastructuur geïntroduceerd. Om deze nieuwe fase in het project Spookfiles A58 samen af te trappen, was er op dinsdag 19 en woensdag 20 april naast de A58 een ontmoetingsplaats ingericht voor de gebruikers ZOOF en FlowPatrol. Zij werden getrakteerd op een heuse pitstop tijdens de spitsuren.

Deelnemers konden er terecht voor al hun vragen over het project, de beide apps en natuurlijk de nieuwe technologie. Ook werd de Talking Traffic kit geïntroduceerd: het apparaat waarmee deelnemers kunnen profiteren van de nieuwe, snelle techniek. Bij ZOOF konden gebruikers zich direct inschrijven voor zo’n kit. De gebruikers van FlowPatrol konden de kit ter plekke al meenemen. Gebruikers lieten deze kans niet liggen en velen maakten dan ook even een tussenstop bij het servicepunt. 

‘Pratend verkeer’ met de Talking Traffic kits
Met de introductie van de snelle infrastructuur op basis van wifi-P, is het uitrollen van de Talking Traffic kits een feit. Met deze kit in je voertuig ontvang je adviezen op basis van datgene wat er op dat moment verderop op de weg gebeurt. En krijgt de weggebruiker achter jou de kans om voortijdig in te spelen op jouw rijgedrag. Zo draag je samen bij aan een betere doorstroming. Op deze manier rijdt een eerste groep deelnemers nu al veilig en efficiënt op de A58. De komende maanden schalen FlowPatrol en ZOOF geleidelijk op in het aantal gebruikers met een kit, om zo de dienst gecontroleerd verder te kunnen testen en verbeteren. Wil jij ook kennismaken met het rijden van de toekomst? Meld je dan nu nog aan bij ZOOF via info@zoof.nu of bij Flowpatrol via het formulier.

 

 

Nieuwsbrief

Doe er wat aan! Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan word je op de hoogte gehouden van de start van het project.

You are here

Volg ons