Innoveer jij mee?!

11-10-2016

Gezocht: testers voor slimme dienst

Onverwachts remmen, een kolonne langzame voertuigen, of invoegend verkeer dat zo doorschuift naar de linkerbaan, allerlei oorzaken waardoor files ontstaan. Zo ook op de A58 tussen Tilburg en Eindhoven. 40% van de files ontstaan door deze acties van medeautomobilisten. Samen met de Provincie Noord-Brabant ontwikkelde FlowPatrol hier een speciale app voor, die de doorstroming moet bevorderen. En voor deze app zoeken wij testers!

FlowPatrol: de opmaat naar Talking Traffic
Met FlowPatrol  weet je als automobilist vroegtijdig wat er voor je gebeurt en kun je hierop anticiperen. Met een soepelere rit als gevolg! Hiervoor gebruikt de app coöperatieve technologie, met andere woorden ontvangt de app informatie van de auto’s die voor je rijden en geeft jouw informatie weer door aan de bestuurders achter je. Zo praten we allemaal met elkaar, Talking Traffic dus.

Individueel rijadvies
Het doel is om jou als weggebruiker te ondersteunen met een individueel rijadvies. Nu doen we dat al door filewaarschuwingen en een snelheidsadvies. Voor de toekomst onderzoeken wij de mogelijkheden als rijstrookinformatie, maar ook realtime groentijdvoorspelling bij verkeerslichten. Momenteel doen wij praktijkervaring op waarbij elke kilometer waardevol is. Je kunt het eigenlijk zien als het eerste prototype. Hiervoor hebben we meer testers nodig die de FlowRadar in hun dagelijkse routine kunnen gebruiken. En die het liefste ook snappen dat de techniek nog niet vervolmaakt is, dus nuttige tips en opmerkingen kunnen geven!

De techniek achter FlowPatrol
We zijn dus zover dat we coöperatieve systemen (Talking Traffic) in Nederland in de praktijk kunnen beproeven. De structuur is dienstonafhankelijk gebouwd, waardoor nieuwe initiatieven snel kunnen worden aangesloten. In 2015 hebben we ervaring met onze app via het mobiele telefoon-netwerk opgedaan. In 2016 is de nieuwe, snelle Talking Traffic-technologie aan de app toegevoegd. Hiervoor is een kastje ontwikkeld, de FlowRadar, die communiceert via bakens langs de weg. Hierdoor komt de informatie sneller bij jou als automobilist en gebruikt de app minder mobiele data. Om een goed effect op de weg te meten hebben we meer gebruikers nodig, daarom onze vraag: wil jij onze dienst testen?

Hebben we jou overtuigd?
Rijd jij geregeld over de A58 tussen Tilburg en Eindhoven (vice versa)? Doe dan de komende 3 maanden met ons mee. Meld je aan voor de FlowRadar!

Kijk voor meer informatie over de applicatie en de FlowRadar op onze website.
Onze dienst is gratis en de FlowRadar wordt vanzelfsprekend ook gratis verstrekt.

Nieuwsbrief

Doe er wat aan! Meld je aan voor de nieuwsbrief, dan word je op de hoogte gehouden van de start van het project.

You are here

Volg ons